Bani europeni pentru pregatirea angajatilor din administratia din Harghita si Covasna

proiectul TEAM, fonduri europene, PODCA, cursuri, angajati

Proiectul TEAM (Training pentru Eficientizarea Administratiei) a fost elaborat de Consiliul Judetean Harghita si este derulat impreuna cu Consiliul Judetean Covasna.

Potrivit managerului proiectului, Daniel Serban, primele cursuri care se deruleaza, in aceasta perioada, sunt cele de limbi straine (engleza si germana) si de operare pe calculator.

In saptamanile urmatoare se va lansa si cursul de management organizational, destinat directorilor din cele doua consilii judetene. Alte cursuri la care vor lua parte angajatii din administratie sunt cele de achizitii publice si organizare de licitatii, managementul proiectului, managementul conflictului si relatii cu publicul si reguli de eticheta si protocol pentru administratie.

In cadrul proiectului sunt inclusi angajati din primariile din Harghita si Covasna, membrii echipelor de conducere din cele doua consilii judetene, precum si functionari ai institutiilor respective.

Cursurile se organizeaza separat pentru functionarii din primariile din Harghita si Covasna, pentru personalul angajat al celor doua consilii judetene si pentru functionarii publici de decizie ai celor doua institutii.

La finalul cursurilor se primesc diplome recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, respectiv de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Proiectul TEAM, derulat de cele doua consilii judetene din Harghita si Covasna, este finantat de Uniunea Europeana, din Fondul Social, prin Programul Operational “Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013”.

Bugetul este de aproximativ 1,4 milioane de lei, din care aproape 1,2 milioane sunt acordate de Fondul Social European si restul din bugetul national si bugetele celor doua judete.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.