Acord cu bancile pentru acordarea subventiei pentru fermieri

banci, subventii, acord, linii de fnantare, fermieri, credit rural

Traian Basescu a spus ca, in momentul de fata, sint trei banci care au semnat conventii de finantare a crescatorilor de animale: CEC, BRD si BCR. “In proces de discutare a conditiilor de acordare a finantarii pentru crescatorii de animale se mai afla Raiffeisen si Banc Post”, a mai spus Basescu.

El a precizat ca fermierii vor primi cate 26 de lei pe cap de animal pentru ovine si 334 de lei pe cap de animal pentru bovine, in contul diferentei dintre suma pe care crescatorii de animale trebuiau sa o primeasca ca subventie si suma achitata pana acum de Agentia pentru Plati si Interventii in Agricultura. Astfel, APIA a platit 200 de lei pentru fiecare vita si 15 lei pentru cornutele mici.

“Au mai ramas de platit in interiorul subventiei 371 de lei pe cap de vita si 29 de lei pentru fiecare oaie”, a precizat presedintele Basescu. In urma acordului incheiat, sumele vor putea fi platite inca de luni, CEC fiind banca ce poate deschide cat mai repede liniile de finantare pentru fermieri.

“Singurul lucru care a mai ramas de stabilit este mecanismul tehnic si actele cu care fermierii vor trebuie sa se prezinte la banci. Acestea vor fi stabilite astazi in cadrul unei intalniri dintre APIA, banci si crescatorii de animale”, a conchis seful statului.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.