Sanatate braileana cu bani europeni

Braila, spital, fonduri europene, proiect, investitie, modernizare

Valoarea totala a proiectului pentru Spitalul Judetean de Urgenta este de 42.673.559 lei, modernizarea ambulatoriului din cadrul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie are o valoare de 2.610.105 lei, iar cea a Spitalului de Pneumoftiziologie se ridica la 2.926.133 lei.

Unul dintre ambulatoriile modernizate va fi la Spitalul de Pneumoftiziologie. Conducerea unitatii spera ca pana la sfarsitul anului acesta sa fie dotat cu aparatura necesara.

Procedeul este destul de greoi, iar etapele de urmat au o anumita perioada de desfasurare, acest lucru necesitand destul de mult timp.

Investitie de un milion de euro

“Ambulatorul va fi amplasat in dispensar, am pregatit deja spatiul si nu ducem lipsa de personal. Dotarea ambulatoriului speram sa creasca nivelul de competenta al investigatiilor”, a precizat directorul Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Gabriela Moroianu care a adaugat ca proiectul a fost realizat cu ajutorul celor de la Consiliul Judetean si a celor de la Agentia pentru Dezvoltare Regionala.

Aproape un milion de euro sunt investiti aici pentru aparatura: computer tomograf pentru investigatii specifice, ecograf, doua analizoare pentru laborator, bronhoscop si o serie de aparate pentru investigatii suplimentare la respiratie.

Spitalul va avea in cel mai scurt timp si un laborator de radiologie doar pentru pacientii internati, aparatul necesar acestui tip de interventie fiind modernizat printr-o finantarea de la Ministerul Sanatatii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.