Primaria Sighetul Marmatiei sprijina instruirea gratuita in cadrul Scolii Antreprenoriale pentru femei

Sighetul Marmatiei, proiect, scoala antreprenoriala, femei, FSE, instruire

Un model inter-regional de scoala antreprenoriala pentru femei”, proiect finantat din Fondul Social European – “Investeste in oameni!”.

Centrul local AntrES – Sighetul Marmatiei din judetul Maramures a fost constituit cu sprijinul deosebit al Primariei Sighetul Marmatiei si personal al primarului Eugenia Gojde, in perioada mai – iunie 2009, prin semnarea Acordului de parteneriat cu administratia publica locala.

Acest centru face parte din grupul celor 4 Centre locale AntrES organizate in cadrul proiectului, in judetul Maramures, alaturi de Baia Sprie, Targu Lapus, Seini.

In perioada 27 octombrie – 6 noiembrie 2009, va avea loc demararea procesului de selectie la nivelul Centrului local AntrES – Sighetul Marmatiei, a grupurilor tinta pentru instruirea gratuita in cadrul Scolii Antreprenoriale pentru femei, astfel:
Grup tinta I – femei manager de IMM-uri, care doresc sa-si dezvolte afacerea se vor selecta 6 persoane; Pentru acest grup tinta se urmareste ca obiectiv: imbunatatirea abilitatilor manageriale, intra si antreprenoriale, in vederea dezvoltarii afacerii existente, utilizarea optima a oportunitatilor existente pe piata, a factorilor de succes care cresc competitivitatea, a strategiilor de management si marketing etc. si promovarii adaptabilitatii, cu efecte asupra performantei economice, stabilitatii IMM-urilor si nivelului de ocupare.
Grup tinta II – femei care doresc sa-si initieze propria afacere – se vor selecta 18 persoane; Pentru acest grup tinta se urmareste ca obiectiv: formarea culturii antreprenoriale, cresterea abilitatii de a transforma ideile de afaceri in actiuni concrete, prin furnizarea informatiilor necesare privind mediul de afaceri si oportunitatile existente pe plan local, elaborarea unui plan de afaceri, organizarea si derularea unei afaceri de succes etc. si prin servicii de sprijin pentru initierea unei afaceri, avand ca efect generarea unui numar crescut de afaceri, atat in mediul urban, cat si rural.

Persoanele interesate se pot inscrie si pot solicita informatii suplimentare la sediul Primariei din Centrul local AntrES – Sighetul Marmatiei, prin depunerea urmatoarelor documente:
– pentru grupul tinta I – femei manager: Fotocopie a buletinului/cartii de identitate al/a solicitantei; Copie de pe certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului; Declaratie pe proprie raspundere ca ocupa un post de manager la firma proprie (IMM); Formularul nr. 1 de inscriere in baza de date;
– pentru grupul tinta II – femei care doresc sa initieze o afacere: Fotocopie a buletinului/cartii de identitate al/a solicitantei; Curriculum vitae; Formularul nr. 2 de inscriere in baza de date;

Selectia grupurilor tinta se va realiza pe baza rezultatelor aplicarii a 2 chestionare: Chestionar de evaluare psiho-comportamentala; Chestionar socio-profesional. Activitatea de instruire in cadrul Scolii antreprenoriale pentru femei se va desfasura la sediul Primariei din Centrul local AntrES – Sighetul Marmatiei, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2010, bilunar, in zilele de vineri si sambata. Manager de proiect este prof. univ. dr. Anca Dodescu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.