APIA: Adeverinte pentru beneficiarii care doresc sa acceseze credite

APIA, credite, adeverinte, beneficiari, zootehnie, CNDP, finantare

Potrivit Conventiei, APIA elibereza o adeverinta prin care se confirma ca beneficiarul a depus cererea de plata pentru CNDP pentru anul 2009 si ca au fost efectuate controalele si verificarile administrative.

De asemenea, adeverinta confirma numarul de animale eligibile pentru acordarea platilor, precum si faptul ca beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata.

Reamintim ca acest sprijin financiar se acorda sub forma primei pe exploatatie, pentru specia bovina, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine. Pentru specia bovine, cuantumul total este de 571 lei/cap (HG 1252/2009), iar pentru ovine/caprine cuantumul este de 44 lei/cap (HG 1261/2009).

APIA a platit deja prima transa pentru acordarea Platilor Nationale Directe Complementare, in cuatum de 200 lei/cap bovina si de 15 lei/cap ovina/ caprina.

Prin urmare, adeverinta va confirma si suma pe care beneficiarul o mai are de primit, reprezentand a doua transa a Platilor Nationale Directe Complementare.

Adeverintele se elibereaza in urma unei cereri depuse de catre beneficiari la Centrele Judetene APIA. Alaturi de cererea de eliberare a adeverintei, beneficiarul trebuie sa depuna o copie CI/BI, in cazul persoanelor fizice, respectiv o copie CUI si originalul imputernicirii de reprezentare, in cazul persoanelor juridice.

De asemenea, beneficiarul trebuie sa prezinte un extract de cont emis de una dintre bancile care au incheiat conventii cu APIA, in situatia in care in cererea de solicitare a Platilor Nationale Directe Complementare era mentionat un cont la o alta banca.

APIA a incheiat conventii privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii CNDP in sectorul zootehnic cu CEC Bank SA, BRD – Groupe Societe Generale SA, Banca Comerciala Romana, Raiffeisen Bank si cu Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA. Astfel de conventii urmeaza sa fie incheiate cu Alpha Bank si Banc Post.

Potrivit Conventiei, bancile creditoare vor acorda beneficiarilor eligibili, conform reglementarilor interne, credite in lei pentru finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente.

Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA incheie cu bancile creditoare cate o conventie cadru plafon de garantare, prin care va garanta pana la 50% din valoarea creditelor acordate.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.