Inaugurare varianta de ocolire a localitatii Adunatii Copaceni

Adunatii Copaceni, program EX-ISPA, fonduri europene, obiectiv, ocolire

Contractul are o valoare totala de 7.922.103,64 euro (fara TVA), din care 5.228.588,40 euro reprezinta contributia nerambursabila a Uniunii Europene, prin Facilitatea ex-ISPA, diferenta fiind acoperita de la bugetul de stat.

Obiectivul contractului a fost constructia unei variante de ocolire in lungime de 4,225 km si reabilitarea celor 3,8 km de drum existent in localitate prin executarea de lucrari de intretinere, incluzand turnarea unui covor asfaltic si imbunatatirea acostamentelor, fara a se afecta aliniamentul sau a se largi drumul.

Acest contract face parte dintr-un proiect mai amplu, “Largirea la 4 benzi a DN5, Bucuresti – Giurgiu”, proiect co-finantat de catre Uniunea Europeana prin fonduri nerambursabile.

In cadrul acestui proiect, lucrarile au fost executate de SC Romstrade SRL, proiectarea a fost asigurata de S.C. Viadesign SRL, iar consultantul lucrarilor a fost SC Search Corporation SRL.

Beneficiarul final al proiectului este Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania – CNADNR.

Durata de implementare a contractului a fost de 18 luni, iar perioada de garantie este de 24 de luni.

Scopul implementarii acestui contract a fost acela de a imbunata?i condi?iile de trafic si de a reduce timpul de deplasare pe acest sector de drum.

Totodata, prin realizarea acestor lucrari de infrastructura rutiera se asigura imbunatatirea legaturii de transport rutier intre Bucuresti si Giurgiu, si mai departe spre Bulgaria, Turcia, Albania si Grecia, cresterea capacitatii rutiere in zona, imbunatatirea calitatii mediului si a vietii in localitatea Adunatii Copaceni (prin transferul traficului rutier din zona locuita inspre varianta de ocolire), reducerea accidentelor rutiere si imbunatatirea conditiilor de trafic.

Sursa: Ministrul Transporturilor si Infrastructurii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.