Palatul administrativ din Craiova ar putea fi reabilitat prin Programul Operational Regional

Craiova, palat, reabilitare, POR, partener, fonduri europene

Prefectul judetului Dolj, Eugen Georgescu, a declarat ca la nivelul institutiei pe care o conduce s-a demarat procedura de accesare a unui proiect pentru reabilitarea palatului administrativ, care este cladire de patrimoniu.

“Am inceput sa desfasuram procedura pentru depunerea unui proiect de reabilitare prin fonduri nerambursabile a cladirii palatului administrativ. Vom depune proiectul in cadrul POR, axa 5, care se refera la dezvoltare durabila si promovarea turismului, domeniul 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural. Aceasta cladire este in proprietatea Prefecturii Dolj, este monument istoric si se afla intr-o stare avansata de degradare, iar din acest motiv am derulat actiunea de expertizare”, a declarat prefectul judetului Dolj.

Acesta a mai afirmat ca Prefectura Dolj a trimis o adresa Consiliului Judetean prin care solicita ca respectiva institutie sa accepte sa devina partener in acest proiect. Pentru cofinantarea de 2% pe care trebuie sa o aiba institutiile care aplica pentru astfel de proiecte, Prefectura Dolj a solicitat aprobarea Ministerului Administratiei si Internelor.

Georgescu sustine ca Prefectura Dolj deja a inceput demersurile pentru efectuarea, de catre specialisti, a cadastrului, expertizei tehnice, auditului energetic, studiilor geotehnice si a analizei de impact, documente necesare depunerii proiectului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.