Primaria Targu Mures este acuzata ca foloseste ajutoarele UE in interes electoral

Targu-Mures, fonduri europene, interes electoral, beneficiari

Presedintele Asociatiei pentru Promovarea Drepturilor Omului LIDER, Cornel Briscaru, a sustinut ca o parte a consilierilor locali ai PD-L au recunoscut public, in emisiuni televizate, ca se implica in actiunile din “usa in usa” de distribuire a celor 15 kilograme de faina si patru kilograme de zahar, pentru fiecare persoana.

Acesta arata ca participarea membrilor PD-L se face fara a se fi instiintat alte partide sau formatiuni politice, ca impartirea acestor bunuri alimentare coincide cu perioada campaniei electorale si ca reprezentantii Primariei Targu Mures (conduse de seful PD-L Mures, Dorin Florea – n.r.) au refuzat sa clarifice aspectele legate de modul de distribuire in perioada campaniei electorale a ajutoarelor alimentare venite din partea Uniunii Europene.

De cealalta parte, Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Primariei Targu Mures, a precizat ca Directia Sociala din cadrul primariei se ocupa de distribuirea acestor ajutoare din partea Uniunii Europene la domiciliu. “Noi impartim aceste ajutoare la 8.222 de persoane, dintre care 3.300 cu handicap si peste 3.000 de pensionari. Restul fiind someri sau persoane fara venituri. Noi am auzit declaratiile unui fost membru PSD, devenit membru PNL, iar apoi devenit mare luptator pentru apararea drepturilor omului, impotriva administratiei locale. Mi-ar placea sa vad ca lucreaza din suflet si nu pus de altii”, a declarat Dan Suciu.

Acesta a aratat ca ajutoarele sunt distribuite de angajati ai Primariei de la Directia Sociala, care lucreaza si cu cateva ONG-uri si ca anumiti consilieri locali au gasit de cuviinta sa participe la aceasta actiune.

“Acuzatiile sunt lucruri neadevarate, circarii de campanie electorala. Ca si anul trecut, (aceste ajutoare – n.r.) le distribuim acasa. Sunt multe persoane cu handicap si este greu sa le punem in spate aproape 20 de kilograme de produse”, a precizat Dan Suciu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.