Sistem de gestionare a deseurilor menajere din zona turistica Lipova

Lipova, sistem gestionare, deseuri, proiect, PHARE, investitii

Proiectul face parte din Programul de Coeziune Economica si Sociala PHARE 2004 – Schema de investitii pentru proiecte mici de gestionare a deseurilor.

Potrivit lui Marius Florin Jurca, primarul orasului Lipova, proiectul urmareste imbunatatirea sistemului de gestionare a deseurilor in orasul Lipova si in comunele Paulis, Ghioroc si Zabrani, prin realizarea unui sistem organizat si eficient de colectare selectiva, sortare si transport a deseurilor, dotarea cu utilaje de colectare si transport si amenajarea de platforme de colectare si transfer, precum si constientizarea populatiei din localitatile implicate asupra necesitatii protejarii mediului.

‘Valoarea totala a proiectului este de 938.545 euro, din care contributia Uniunii Europene este de 88% (825.920 euro), iar contributia partenerilor se ridica la 112.625 euro (12%)’, a precizat primarul Marius Florin Jurca.

In cadrul proiectului au fost construite platforma de transfer din orasul Lipova si platformele de colectare a deseurilor din Lipova – 34, Ghioroc – 35; Paulis – 23, Zabrani – 50. Au fost achizitionate 3 masini de transport deseuri (masina autocompactoare gunoiera standard, masina de transport deseuri cu dispozitiv de actionare hidraulica, masina de transport containere), 304 containere de 1,1 mc pentru platformele de colectare din localitati si 4.091 europubele de 120 litri.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.