Romania a piedut 1,4 milioane euro de la BEI

BEI, cofinantare, proiect, contract, imprumut, lucrari

Suma de 1.443.402,28 euro nu a fost folosita in cadrul finantarii de 29,453 milioane euro pentru cofinantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania, SAMTID – B, in consecinta, cu acordul ambelor parti, suma a fost retrasa de la finantare de BEI.

Proiectul a urmarit imbunatatirea calitatii, sigurantei si eficientei serviciilor de alimentare cu apa din orasele mici si mijlocii, iar beneficiarii imprumutului sunt 36 de localitati cu o populatie de pana la 100.000 de locuitori din judetele Arad, Maramures, Mures, Prahova si Suceava.

Banca Europeana de Investitii a decis prelungirea pana la 31 decembrie a termenului de finalizare a unor lucrari din cadrul contractului de finantare de 12,566 milioane euro pentru cofinantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii din Romania (SAMTID), faza I, anunta ministerul de resort.

Ministerul de Finante a anuntat ca proiectul are ca scop imbunatatirea calitatii, sigurantei si eficientei serviciilor de alimentare cu apa din orasele mici si mijlocii.

Beneficiarii imprumutului sunt 24 de localitati, cu o populatie de pana la 100.000 de locuitori din judetelor Alba, Botosani, Calarasi si Hunedoara.

Aceste operatiunii financiare nu majoreaza obligatiile Romaniei fata de BEI si nici nu determina noi conditionalitati economice fata de cele convenite initial, informeaza Ministerul de Finante.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.