Universitatea Tehnica Gh. Asachi: suplimentari de fonduri in valoare de 12 Miliarde lei

Universitatea Tehnica “Gh. Asachi” (UTI) si-a suplimentat fondurile cu 12 Miliarde de lei prin diferite proiecte de cercetare finantate in principal de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin CNCIS (Consiliul National al Cercetarii in Invatamantul Superior).”In competitia pentru 2004, care s-a incheiat deja, am castigat proiecte cu 116 teme de cercetare. Valoarea lor totala este de 12 Miliarde, cu aproximativ 50% mai mare decat cea de anul trecut”, a declarat prof.dr. Ioan Giurma, prorectorul cu cercetarea stiintifica de la UTI.

Desi este consistenta, aceasta suma ar putea creste de cateva ori daca daca politehnistii vor castiga si in competitia nationala ce se va finaliza la sfarsitul acestei luni si in care sunt puse la bataie cateva sute de miliarde de lei.

“Sunt 14 programe nationale pe care se poate aplica, iar acum se desfasoara ultima runda. Miza este foarte mare intrucat proiectele pot avea valori foarte mari, de trei sau cinci Miliarde lei”, a precizat prof.dr. Ioan Giurma.

Nu in ultimul rand, cadrele didactice de la UTI urmaresc competitia pentru proiectele finantate de Comisia Europeana cu 20 Milioane de Euro. Suma este destinata institutiilor din Romania, Bulgaria si Turcia, valoarea unui proiect putand ajunge la 1 Milion Euro. In acest caz, un atu important il constituie insa parteneriatele intre universitati si institute de cercetare pe teme comune.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 22 iunie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.