CJ Suceava doreste sa obtina finantare europeana pentru proiecte privind promovarea traditiilor si obiceiurilor populare

CJ Suceava, ADR NE, proiecte, finantare europeana, POR, turism

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca proiectele insumeaza 1,2 milioane de euro, scopul acestora fiind de a crea evenimente care sa atraga turisti in zona.

Flutur a spus ca spera sa primeasca finantarea in acest an pentru primul proiect important, “Craciun in Bucovina”. “Pentru ca va dura mult evaluarea lui, sper totusi ca lucrurile sa decurga bine ca sa putem beneficia de finantarea externa in acest an. Este un proiect in care dorim un targ al obiceiurilor de iarna, al obiceiurilor traditionale din Bucovina, pe perioada de o luna de zile, cu elemente pe care noi le-am mai avut, dar si alte elemente noi. Un proiect care sa promoveze zona noastra cu tot ce inseamna traditii si obiceiuri”, a spus Flutur.

Printre cele sase proiecte se numara si “Paste in Bucovina”, “Festivalul de Arta Medievala” si “Pelerin in Bucovina”. Totodata, Flutur a spus ca mai spera in aprobarea unui proiect vizand turismul religios, dar si ‘Hora Bucovinei’.

“Apoi un proiect legat de turismul religios, promovarea in continuare a turismului religios, a obiectivelor de vizitat, a materialelor documentare pe care trebuie sa le pregatim si promovarea mai agresiva a acestei forme de turism. Apoi Hora Bucovinei, pe care noi am facut-o pe fonduri proprii pana acum. Aici e vorba de multiculturalitate. Deci specificul Bucovinei, ca nationalitati conlocuitoare si multiculturalitatea pe care sa o scoatem in evidenta”, a spus Flutur, adaugand ca partea de cofinantare a CJ Suceava va fi 2% din valoarea fiecarui proiect.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.