Proiect european pentru angajarea de experti locali romi in judetul Maramures

Maramures, experti rromi, proiect european, POSDRU, fonduri, FSE

Proiectul este finantat de catre Uniunea Europeana prin Programul operational sectorial dezvoltarea resurselor umane-Fondul social european.

Proiectul are ca obiectiv general imbunatatirea relatiilor de parteneriat intre comunitatile de romi vulnerabile si institutiile publice la nivel local, judetean, regional si national, in vederea cresterii incluziunii sociale a romilor din tara noastra, prin dezvoltarea retelei de experti locali pentru romi.

Proiectul urmareste cresterea gradului de reprezentare a romilor in structurile administratiei publice locale, dezvoltarea durabila a unei retele nationale a expertilor locali pentru romi, crearea de grupuri locale care sa se ocupe de identificarea, planificarea si implementarea de actiuni care sa duca la incluziunea sociala si economica a romilor si dezvoltarea capacitatii institutionale a administratiei publice prin formarea si angajarea de experti locali romi.

“La nivelul judetului Maramures a avut loc o evaluare a unitatilor administrativ-teritoriale si s-a analizat disponibilitatea primariilor de a implementa acest proiect. Au fost selectate si propuse pentru angajarea de experti locali rromi, primariile din Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie, Somcuta Mare si Satulung. In aceste localitati au fost identificate persoane de etnie rroma care indeplinesc criteriile de selectie prevazute in cadrul proiectului. Pana in prezent, au fost semnate contractele cu Primaria Sighetu Marmatiei si Primaria Baia Sprie. Consiliul Local Satulung va analiza in sedinta oportunitatea angajarii expertului local pentru rromi, urmand sa comunice decizia luata”, a spus subprefectul Gyongyike Bondi.

Expertii locali romi vor fi angajati de primarie, iar fondurile pentru plata salariilor, in perioada ianuarie 2010-decembrie 2011, va fi asigurat din bugetul finantat de Uniunea Europeana. Pe perioada de implementare a proiectului expertii locali romi vor beneficia de cursuri de formare, care vor fi organizate la nivel regional (in centrele regionale de formare existente).

Contractul prevede ca, din 2012, primariile sa preia in organigrama acesti experti locali romi si sa asigure fondurile necesare pentru plata salariilor.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.