Fonduri europene pentru doua arii protejate din judetul Buzau

Buzau, fonduri europene, proiecte, finantare, biodiversitate

Cele doua proiecte privesc managementul conservativ si participativ al masivelor muntoase Siriu si Penteleu, de 5.747 de hectare si, respectiv, 11.233 de hectare, si sunt finantate prin Programul operational Sectorial Mediu 2007-2013, axa prioritara 4.

Perioada de derulare a celor doua proiecte este de 22 de luni, rastimp in care vor avea mai multe intalniri publice cu satenii din Siriu, Chiojdu si Gura Teghii, precum si cu proprietarii de terenuri din zona, vor fi realizate 50 de hartii digitale, 1.000 de manuale si cateva mii de harti turistice, se vor desfasura actiuni de identificare si conservare a biodiversitatii, urmand ca in etapa a doua sa se faca investitii in infrastructura.

Presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu, a declarat ca “sunt doua proiecte cu banii europeni, ambele accesate de CJ, printre primele din tara de o autoritate publica judeteana”.

“Ele sunt vitale pentru zona de munte a judetului Buzau. Doua dintre obiectivele majore pe care le-am urmarit sunt un turism durabil, dar si revitalizarea activitatilor traditionale din Muntii Buzaului. Speram totodata ca prin punerea in practica a acestor doua proiecte sa conservam si sa aducem la cunostinta tuturor locuitorilor din Romania si din strainatate ceea ce este interesant in cele doua zone de exceptie ale judetului Buzau – Siriu si Penteleu – de la capra neagra, la Lacul Vulturilor”, a adaugat presedintele CJ Buzau.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.