Instruire privind programul LEADER in randul primarilor vasluieni

De asemenea, in cadrul intalnirii organizate de Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vaslui, cu sustinerea Institutiei Prefectului Vaslui, s-a incercat identificarea oportunitatilor de creare a unor parteneriate public-private sub forma grupurilor de actiune locala.

“La nivelul judetului Vaslui exista pana in prezent doar doua astfel de grupuri, deja finantate, unul dintre ele constituit din comune de pe Valea Prutului, in care este cuprins si orasul Murgeni, iar altul in zona comunei Grivita. Intalnirea reprezinta o incercare de a aduna factorii decidenti de la nivel local in speranta ca astfel se vor identifica oportunitatile de colaborare pe termen mediu si lung intre autoritati locale, reprezentanti ai mediului privat si societatea civila. Este o initiativa care ne dorim sa se concretizeze in constituirea unor noi GAL-uri in zona de Nord a judetului si in partea de Sud a municipiului Vaslui pentru a facilita dezvoltarea comunitatilor rurale”, a declarat prefectul judetului Vaslui, Ciprian Iftimoaei.

LEADER este un program inovativ pentru dezvoltare rurala, concentrat in principal pe consolidarea din punct de vedere socio-economic si pe intarirea aparatului administrativ de la nivel local, principiul de baza fiind cooperarea pe termen mediu si lung a partenerilor publici si privati.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.