Comuna Leresti primeste fonduri Regio pentru cel de-al doilea proiect pentru infrastructura educationala

ADR Sud Muntenia, comuna Leresti, domeniul 3.4, educatie, obiectiv, proiect

Proiectul vizeaza “Reabilitarea, modernizarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare din comuna Leresti, satul Pojorata, judetul Arges”.

Proiectul va primi finantare nerambursabila din Regio, Axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Valoarea totala a proiectului este de 727.056,29 lei, iar durata de implementare este de opt luni de la data semnarii contractului de finantare.

Obiectivul general stabilit pentru acest proiect este sprijinirea unei dezvoltari socio-economice durabile si echilibrate teritorial, potrivit nevoilor si resurselor specifice, cu accent pe sprijinirea dezvoltarii infrastructurii educationale.

Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul propus vizeaza imbunatatirea calitatii infrastructurii de educatie. Prin aceasta investitie se vor realiza lucrari de consolidare, reabilitare si modernizare a Scolii Generale din satul Pojorata, comuna Leresti.

Pana in prezent, pentru “Reabilitarea/modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua” (Domeniul major de interventie 3.4) s-au semnat sase contracte de finantare, dintre care patru in judetul Dambovita (doua in municipiul Targoviste si doua in orasul Titu) si doua in judetul Arges, comuna Leresti.

Valoarea totala a acestor proiecte este 33.069.883,12 lei, din care asistenta nerambursabila este de 26.775.194,01 lei.

Nota: Depunerea proiectelor in cadrul acestui domeniu major de interventie a fost suspendata incepand cu data de 14.09.2009, ora 16:00.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.