Emil Boc: “Ii demit, cu sange rece, pe functionarii care favorizeaza anumiti solicitanti de fonduri europene”

premier, Emil Boc, fonduri europene, solicitanti, demitere, functionari

Premierul a participat la o discutie de trei ore cu reprezentantii patronatelor si sindicatelor, la Ministerul Muncii.

“Voi face o analiza extrem de atenta la nivelul tuturor programelor operational-sectoriale, autoritatilor de management si acolo unde vom constata ca pentru a favoriza pe unii sau pe altii se incearca schimbarea modalitatii de evaluare dupa ce s-au lansat criteriile pentru toata lumea, ii voi demite cu sange rece in minutul urmator. Este valabil pentru toti cei care lucreaza cu fonduri europene de la nivelul autoritatilor de management”, a afirmat Boc.

El a precizat, insa, ca Guvernul este de acord cu plata corespunzatoare a celor care vor aduce fonduri europene in Romania.

“Voi fi de acord sa asiguram plata corespunzatoare pe baza de performanta si respectarea legalitatii la cei care aduc fonduri europene in Romania, dar nu voi accepta sa se creeze privilegiati ai sortii in randul acelora care depun proiecte europene, dupa ce au fost anuntate criterii valabile pentru toata lumea”, a mentionat Boc.

De asemenea, Executivul va emite acte normative pentru delimitarea precisa a termenelor de achizitii publice, prin modificarea legislatiei. in alta ordine de idei, la Guvern se va forma o unitate pentru gestionarea si facilitarea parteneriatul public-privat, strategie despre care premierul a spune ca a fost ridicata la “rang de preocupare guvernamentala”.

“La nivelul Executivului vom avea o unitate pentru parteneriatul public-privat, formata din reprezentanti ai ministerelor Economiei, Justitiei si Muncii, care sa explice modalitatea de reglementare a acestui parteneriat public-privat ca o resursa alternativa a investitiilor facute de stat”, a explicat seful Executivului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.