Youth 4 nature – tineri impotriva schimbarilor climatice

Youth 4 nature, Programul de Granturi Mici (SGP), GEF, obiective

Obiectivele proiectului:

1. Intensificarea parteneriatelor intre sectorul non-guvernamental, scoli si autoritatile publice locale pentru protejarea mediului prin actiuni locale de prevenire, ameliorare si combatere a fenomenelor schimbarilor climatice – prin organizarea de excursii pentru igienizarea si ecologizarea raului Olt, a afluentilor acestuia, precum si a izvoarelor de apa minerala din Bazinul Ciucului de Jos (ziua pamantului, ziua transportului durabil etc).

2. Cresterea nivelului de informare si sensibilizare a populatiei locale cu privire la schimbarile climatice, energie si transport – prin realizarea si diseminarea unor materiale informative / educative cu privire la schimbarile climatice, energie si transport si prin organizarea a 2 sesiuni de instruire pentru factorii interesati la nivel local prin care se vor promova si sursele de energie alternative (ex. cea solara).

3. Cresterea gradului de constientizare in randul populatiei privind necesitatea de a actiona pentru prevenirea, ameliorarea si combaterea schimbarilor climatice, precum si promovarea transportul nemotorizat/ durabil – prin organizarea maratonului de ciclism montan (Tusnad MTB Maraton editia a II-a), care va avea ca slogan „Viitorul suna bine si pe doua roti!” si va fi insotit de o campanie care va promova transportul nemotorizat/ durabil.

Proiectul se va implementa in parteneriat cu: Organizatia GeoEcologica ACCENT, Asociatia Aktivity si Primaria Baile Tusnad.

Acest proiect este finantat prin Programul de Granturi Mici (SGP) din cadrul Fondului Global de Mediu (GEF), avand ca agentie de implementare Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare – Romania (UNDP).

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.