Cartier de romi, reabilitat cu fonduri europene la Braila

Braila, cartier, romi, fonduri europene, reabilitare, proiect, finantare

Primaria Braila, in parteneriat cu “Grupul de Initiativa din comunitatea roma Colonia de la km 10” si Organizatia Neguvernamentala “Asociatia ARIN” a obtinut fonduri de la Guvernul Romaniei prin Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS), in cadrul Programului de Interventii Prioritare (PIP).

Proiectul prevede realizarea pe componenta de mica infrastructura a unei conducte de canalizare pentru preluarea apelor uzate, iar pe componenta de servicii sociale de activitati de informare si protectie a mediului, activitati de informare si documentare, de pregatire a terenului, de realizare de perdele forestiere si de amenajare a spatiilor verzi dintre blocuri.

Proiectul are o valoare totala de 168.640 de euro, din care 115.340 de euro reprezinta grantul acordat prin Fondul Roman de Dezvoltare Sociala, restul fiind acoperit din contributie de la bugetul local.

Finantarea, acordata sub forma de grant, va fi administrata de Primarie Braila, in calitate de agent de gestiune al proiectului, iar, pe parcursul realizarii proiectului, FRDS va asigura sprijin tehnic si monitorizare pentru buna desfasurare a activitatilor, urmarind cheltuirea fondurilor alocate.

Se estimeaza ca de rezultatele proiectului Preluarea apelor uzate de la locuintele din Colonia de la km 10 vor beneficia 135 de locuitori ai comunitatii de rromi. PIP este una din cele patru componente ale Proiectului de Incluziune Sociala, proiect guvernamental in care sunt implicate mai multe ministere si agentii guvernamentale.

Proiectul de Incluziune Sociala isi propune imbunatatirea conditiilor de viata si cresterea nivelului de incluziune sociala pentru cele mai vulnerabile categorii de persoane din societatea romaneasca. Finantarea PIP este asigurata din fonduri de la bugetul de stat si dintr-un imprumut rambursabil de la Banca Mondiala, in valoare totala de 15,4 milioane de euro, iar derularea lui este asigurata de FRDS.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.