140 milioane euro pentru infrastructura de apa si canal din Suceava

Suceava, infrastructura, fonduri europene, proiect ISPA, investitie

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ca se are in vedere extinderea alimentarii cu apa si canalizare in toate cartierele municipiului, inclusiv in cele care se vor construi in zonele Laniste si Tatarasi, dar si in localitatile limitrofe Plopeni, Mereni si Sfantu Ilie.

Lungu a spus ca banii vor veni in etape, primele 34 de milioane de euro urmand a fi alocate in perioada 2010 – 2013.

“Aici intra doua componente principale. stiut fiind faptul ca noi suntem in faza de reabilitare a statiei de tratare-epurare, nu va mai fi prinsa aceasta componenta la nivel mare, doar cu mici exceptii acolo unde sunt probleme cu statiile de tratare locale. Va fi vorba de alimentare cu apa si aici ne referim in primul rand la reabilitarea si extinderea retelelor de apa si bineinteles la canalizare, statii de pompare si retele de distributie”- a precizat primarul.

El a subliniat faptul ca este vorba despre un proiect foarte important. “Din pacate, nu mai vrem sa ne intoarcem in istorie. Am pierdut in anul 2004 vreo 30 de milioane de euro finantare pentru acest proiect ISPA. Nu am sa spun de ce pentru ca se stie ca nu a fost depusa documentatia la timp. Am recuperat cat am putut cand am venit primar iar astazi vom merge cu etapa a doua, astfel incat tot orasul sa beneficieze de aceste utilitati necesare la modul imperios, apa si canalizare” – a spus Lungu.

Prima etapa a proiectului ISPA de reabilitare a retelelor de apa si canalizare a demarat in 2009, urmand sa fie finalizata in acest an. Valoarea lucrarilor este de 52 de milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.