Prefectura Caras-Severin organizeaza o campanie de informare privind accesarea de fonduri europene

Caras-Severin, campanie, informare, fonduri europene, obiectiv

Institutia Prefectului, prin Serviciul Afaceri Europene, deruleaza, pe tot parcursul anului, Campania de diseminare a informatiilor privind planurile operationale, fondurile structurale si alte finantari – “EuroInfo Fonduri”.

Obiectivul general al campaniei este acela de a creste gradul de absorbtie a fondurilor structurale in judetul Caras-Severin.

Grupurile-tinta vizate sunt administratia publica locala, mediul rural, IMM-urile, societatea civila si scolile tehnice si vocationale.

Activitatile desfasurate in cadrul campaniei se vor axa, printre altele, pe deplasari in teritoriu, distribuirea de materiale informative (pliante, fise), prezentari pe slide-uri ale informatiilor de interes, workshopuri pe aplicatii concrete, comunicate de presa initiale si pe parcursul derularii actiunilor.

Iin acest sens, la sediul Prefecturii Caras-Severin a avut loc o intalnire de lucru a partenerilor, ocazie cu care au fost discutate aspecte organizatorice si au fost stabilite responsabilitatile concrete ale institutiilor implicate, pe baza unor protocoale de cooperare interinstitutionale. Tot atunci au fost semnate si protocoale de colaborare intre institutiile partenere.

De asemenea, s-a propus angrenarea in acest demers a mass-media iar deplasarile in judet sa fie mai comprimate, pentru a putea clarifica problemele cu care se confrunta cetatenii interesati. in acest fel, consultantii nu vor mai fi “vanzatori de iluzii”, cum i-a numit Nicolae stefanescu, directorul Oficiului Judetean de Plati, Dezvoltare Rurala si Pescuit Caras-Severin.

“Este foarte important ca oamenii sa fie informati cu exactitate asupra posibilitatilor de finantare europene, sa li se spuna cat sunt de eligibile proiectele pe care le propun. Nu sunt putine cazurile in care s-au trezit ca au dat bani, iar proiectele lor nu au trecut, banii fiind astfel pierduti. Mai mult decat atat, intentionam sa incheiem parteneriate si cu mass-media, astfel incat sa fim si mai aproape de cetateni si sa raspundem punctual problemelor lor” – a precizat prefectul judetului Caras-Severin, Octavian tunea.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.