Valoarea proiectelor SAPARD se dubleaza

Oamenii de afaceri care vor sa investeasca in agricultura vor avea posibilitatea, in curand, sa obtina fonduri mai mari prin intermediul programului SAPARD.

Ministerul Agriculturii a hotarat sa majoreze valoarea maxima a proiectelor din domeniul prelucrarii si comercializarii produselor agricole si piscicole. Acestea vizeaza investitii in infiintarea de centre pentru produsele lactate, cele din carne si oua, pentru produsele piscicole, constructia depozitelor de fructe sau legume sau a exploatatiilor viticole.

Pana acum, plafonul maxim de finantare la aceasta Masura era de 2 milioane EUR.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii, decizia maririi plafonului maxim de finantare la 4 milioane EUR va determina o crestere a nivelului investitiilor in aceste sectoare.

O alta modificare propusa UE vizeaza marirea cofinantarii publice pentru sectorul cereale de la 30% la 50%. Contributia beneficiarului va scadea, astfel, de la 70% la 50%.

In acelasi timp, valoarea minima eligibila in cazul proiectelor vizand investitiile in exploatatiile agricole ar putea scadea de la 10000 EUR la 5000 EUR.

Aceste modificari vor intra in vigoare numai dupa ce vor fi aprobate de Fondul National de Pre-Acreditare din cadrul Ministerului Finantelor Publice in urma informarii UE, si dupa elaborarea procedurilor de implementare de catre Agentia SAPARD.

Sursa: , Ziarul de Iasi, 30 iulie 2004

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.