BRD a acordat anul trecut credite de 135 milioane euro prin programul Prima Casa

BRD, program Prima Casa, credite, garantii, cota de piata, cerere

Pentru 2010, Poupet a spus ca, desi ar putea estima o evolutie a creditarii in cadrul acestui program, in contextul in care exista discutii cu privire la modificarile pe care vrea sa le introduca guvernul, nu poate aprecia cererea din partea persoanelor fizice.

Banca a procesat in 2009 circa 3.800 de dosare pentru “Prima Casa”.

Pana la finalul lui 2009, aproape 12.150 de dosare au fost depuse si rezolvate prin programul Prima Casa, iar valoarea creditelor garantate de guvern se ridica la peste 500 de milioane euro.

Ministerul Finantelor are in vedere extinderea plafonului de garantii la 75.000 euro pentru casele construite prin programul Prima Casa de mai multe persoane asociate, ca forma de stimulare a constructiilor noi de case.

BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca, a raportat pentru 2009 un profit net consolidat in scadere cu 29% fata de anul precedent, la 812 milioane lei, in conditiile cresterii usoare a volumului de credite, arata datele publicate marti de banca.

In ceea ce priveste portofoliul de credite, acesta a crescut cu 1,8% anul trecut, la 34,865 miliarde lei, de la 34,26 miliarde lei la finalul lui 2008. Dintre acestea, 48% erau pentru persoane fizice.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.