Ramnicu Valcea: Bulevardul Tineretului se prelungeste spre Nord

Ramnicu Valcea, bulevard, proiecte, finantare, fonduri europene

Conslierii locali din Ramnicu Valcea au aprobat doua hotarari prin care se solicita trecera din domeniul public al statului in cel privat al municipiului a unor suprafete de teren ce vor fi alocate constuirii unui tronson din prelungirea Bulevardului Tineretului.

Unul din cele mai importante proiecte finantate cu bani europeni, Bulevardul Tineretului se doresete a fi o alternativa pentru decongestionarea traficului pe strada Calea Lui Traian.

“Pentru realizarea tronsonului cuprins intre intersectia cu Strada Gib Mihaescu si Bulevardul Nicolae Balcescu este necesara trecerea a doua terenuri in proprietatea primariei. Este vorba de un teren al CFR si unul al Inspectoratului scoalar Judetean”, spune Romeo Radulescu, viceprimar al Ramnicului.

Practic acest tronson de Bulevard va trece pe langa calea ferata si prin curtea Inspectoratului scolar. Transferul de proprietate se va face la propunerea executivului din Ramnicu Valcea dar numai prin intermediul unei Hotarari de Guvern care sa dea cadrul legal pentru aceasta operatiune.

Platit din banii europenilor

Prelungirea Bulevardului Tineretului este unul din cele opt proiecte prinse in finantarea „Pol de Dezvoltare Urbana”. Valoarea totala a acestui proiect este estimata la 5,8 milioane de euro, din care primaria va trebui sa acopere doar 2%. Construirea acestei artere de comunicatie a inceput anul trecut, cu jonctiunea facuta la Bulevardul Dem Radulescu. Pentru prelungirea catre nord autoritatile sunt la stadiul obtinerii proprietatii asupra terenurilor ce urmeaza a fi afectate arterei de circulatie. in zona de sud Primaria este deja proprietara pe terenurile necesare, aici fiind nevoita sa exproprieze cu preturi de aproximativ 60 de euro pe metrul patrat.

“Pentru realizarea tronsonului este necesara trecerea a doua terenuri in proprietatea primariei”, Romeo Radulescu, viceprimar.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.