
In proiect sunt implicate, pe langa CJ Teleorman, in calitate de parteneri, „Asociatia municipalitatilor de pe Dunare” din Bulgaria si „Fundatia pentru democratie, cultura si libertate” din Calarasi, principalii beneficiari fiind aproximativ 3,3 milioane de locuitori din aceasta regiune transfrontaliera si institutiile implicate in managementul situatiilor de urgenta.
Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, colonelul Costel Ghebaura, a declarat ca materializarea proiectului va conduce la imbunatatirea sistemului logistic pentru cazurile de dezastre naturale.
De altfel la ISU Teleorman este nevoie de o capacitate superioara in activitatea de interventii in situatii de urgenta, multe dintre mijloacele tehnice din dotare avand vechimea de peste 30 de ani. Numai in perioada 2008-2009 efectivele ISU Teleorman au fost solicitate sa intervina la circa 2.100 de astfel de evenimente.
Potrivit sefului ISU, o alta posibilitate de aducere a activitatii la nivelul standardelor europene o reprezinta proiectul „Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale si a primului ajutor calificat”, implementat de Asociatia Intercomunitara „Situatii de urgenta Sud-Muntenia” in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013.
Valoarea totala a acestui proiect este de aproape 50 de milioane de lei, rezultatele principale ale materializarii sale fiind cresterea gradului de siguranta a populatiei din Regiunea Sud Muntenia si reducerea timpului de interventie prin dotarea cu echipamente moderne, performante.