Start la reabilitarea Spitalului Judetean Baia Mare

Baia Mare, spital judetean, fonduri europene, reabilitare, lucrari

Lucrarile de reabilitare a spitalului, evaluate la 17 milioane de euro, vor dura aproximativ 20 de luni si vor presupune reabilitarea exteriorului cladirii, refacerea instalatiilor sanitare, inlocuirea lifturilor si asigurarea seismica a cladirii.

Suma necesara lucrarii este asigurata, in cea mai mare parte, din fonduri europene. Unitatea medicala nu a fost modernizata niciodata in 40 de ani de existenta. Odata cu finalizarea lucrarilor, costurile de intretinere a spitalului vor fi reduse cu 40%, au apreciat reprezentantii spitalului.

Consiliul Judetean Maramures a organizat licitatia pentru atribuirea contractului de reabilitare a spitalului, la care a fost un singur ofertant, consortiul format din compania austriaca VAMED Standortentwicklung und Engineering GmbH & CO KG si SC Antrepriza Montaj Instalatii SA Baia Mare, care s-au angajat sa efectueze lucrarile in schimbul sumei de 50.000.000 de lei, careia i se adauga 1.500.000 de lei pentru proiectare si TVA, totalul fiind de 61.285.000 de lei (aproximativ 14 milioane de euro).

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.