Investitii de zece ori mai mari ca in 2009 in bugetul judetului Salaj

Salaj, investitii, fonduri nerambursabile, proiecte, finantare, servicii

“Investitiile proiectate sunt de 10 ori mai mari ca anul trecut, ajungand la o mie de miliarde de lei vechi, ceea ce, pe timp de criza, este un efort”, a precizat Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj.

Cele mai importante investitii se estimeaza a fi realizate prin proiecte din fonduri externe nerambursabile, a caror implementare va demara in acest an.

Printre acestea, se numara reabilitarea drumului judetean Ciucea-Crasna-Varsolt, pentru care urmeaza a fi cheltuite aproape 65 de milioane de lei, reabilitarea cladirilor de patrimoniu aferente Centrului militar Judetean, Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau si Galeriilor de Arta “Ioan Sima” (11 milioane de lei), modernizarea si extinderea complexului de servicii comunitare Cehu Silvaniei (2,35 milioane de lei) si modernizarea complexelor de servicii sociale pentru copiii din Jibou, simleu Silvaniei si Zalau (2,7 milioane de lei).

Conform bugetului aprobat, CJ Salaj isi propune pentru 2010 atragerea a peste 65 de milioane de lei de la Uniunea Europeana, in contul platilor efectuate si prefinantarilor.

Cele mai mari sume din bugetul acestui an sunt rezervate asistentei sociale din judet, careia i-au fost alocate peste 56 de milioane de lei, din care circa jumatate reprezinta subventiile de la bugetul de stat pentru finantarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.