Revin milionarii care finanteaza idei de afaceri

 

Bogdan Pitigoi a renuntat la proiectele “business angels” in timp ce Gabi Mardarasevici mai da bani, dar nu cate 250.000 de euro, cum anunta acum 2 ani, ci cate 10.000. Plesu anunta ca AOAI ar finata si ea astfel de proiecte.

 

Revin milionarii care finanteaza idei de afaceri

 

Mai multi proprietari de companii din Iasi sunt dispusi sa faca investitii in proiecte inovatoare. Sumele puse in joc pornesc de la 10.000 de euro si pot ajunge si la cateva sute de mii, cu conditia ca proiectele sa fie pe termen lung si bine documentate.

 

O mana de intreprinzatori din Iasi sunt deschisi la colaborari cu persoane care au idei creative in domeniile pe care le stapanesc foarte bine, dar duc lipsa de fonduri pentru a porni o afacere de la zero.

 

Printre potentialii finantatori se afla si reprezentantii Asociatiei Oamenilor de Afaceri (AOAI) din Iasi, care si-a propus sa investeasca in ideile tinerilor care vor sa munceasca pe cont propriu.

 

“Va fi o selectie in genul celei de la «Arena leilor», iar cele mai bune propuneri vor fi finantate de membrii asociatiei. Pana sa ajungem la bani sunt multe de facut: tinerii trebuie sa dovedeasca ca vor sa munceasca si ca au planuri serioase”, a afirmat Gheorghe Plesu, presedintele AOAI.

 

Principala conditie ceruta de asociatie consta in realizarea unui plan de afaceri bine pus la punct, prezentarea unui proiect inovator, care sa asigure dezvoltarea pe termen lung.

 

Un alt om de afaceri care finanteaza ideile bune este Gabriel Mardarasevici, care a incheiat de anul trecut colaborarile cu compania Ness si tatoneaza terenul pentru noi oportunitati.

 

A mizat pe consultanta

 

Fostul patron al companiei de IT Radix lucreaza in domeniul consultantei, dar se gandeste serios sa investeasca si in alte segmente.

 

“Am incheiat de curand o colaborare cu un tanar din Bucuresti, care mi-a propus sa dezvoltam o firma de consultanta pentru atragerea de fonduri europene. Am alocat 10.000 de euro pentru inceput, iar pe masura ce proiectul se va dezvolta voi mai investi si alte fonduri. Trebuie insa sa ma conving ca firma va fi coordonata foarte bine”, a explicat Gabriel Mardarasevici.

 

In schimb, Bogdan Pitigoi a amanat afacerea pe care intentiona sa o dezvolte alaturi de un tanar selectat prin “Business angels”.

 

“Era vorba despre o afacere in care urma sa investesc alaturi de Gabriel Mardarasevici si un tanar promitator in dezvoltarea unei retele de publicitate stradala, insa in acest moment domeniul este blocat, asa ca am amanat proiectul. Dupa ce va trece criza voi relua finantarile de acest gen”, a spus Bogdan Pitigoi.

 

Pe ce idei de afaceri pariaza milionarii

 

Criza este propice pentru dezvoltarea de noi business-uri, spun oamenii de afaceri. in domenii precum turismul, agricultura, IT-ul, consultanta si industria farmaceutica, oportunitatile de investitii sunt mari.

 

In ciuda perioadei economice dificile, tinerii pot demara afaceri de succes, sunt de parere intreprinzatorii ieseni care sunt dispusi sa faca investitii in noi proiecte. sanse de reusita ar putea avea mai ales persoanele care se orienteaza catre segmente precum turismul, agricultura, industria alimentara, cea farmaceutica si IT-ul.

 

“Oportunitatile in domeniul agriculturii sunt foarte multe, fiindca terenuri sunt destule, iar preturile sunt bune. Este nevoie insa si de un proiect bun, precum si de tineri care sa le puna in aplicare. Cred foarte mult in viitorul agriculturii ecologice”, spune Gheorghe Plesu, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi (AOAI).

 

Asociatia sustine prin traininguri si consultanta gratuita tinerii care doresc sa-si deschida propria afacere. Mai mult, membrii AOAI sunt dispusi sa investeasca sume importante de bani pentru demararea de noi business-uri. Un alt segment unde se pot dezvolta companii este cel al IT-ului.

 

“Avantajul principal consta in faptul ca astfel de afaceri implica resurse financiare mici pentru inceput. in plus, orasul Iasi este un centru universitar important, unde se gasesc cu usurinta tineri talentati care pot fi angajati”, explica Bogdan Pitigoi, om de afaceri.

 

Turismul, domeniu dificil

 

Activitatile legate de turism, industria alimentara si cea farmaceutica le pot aduce pe viitor profituri celor dispusi sa dezvolte proiecte noi.

 

“Cei care vor sa se axeze pe turism se lovesc deocamdata de o problema foarte stringenta: infrastructura proasta. Cu toate acestea, se pot face afaceri de succes si in acest domeniu”, adauga Gheorghe Plesu.

 

In schimb, Gabriel Mardarasevici spune ca ar miza in mod special pe consultanta in afaceri si atragerea de fonduri UE.

 

“Dupa mai mult de un an de la inceputul stagnarii economice, am putea spune ca productia de produse alimentare, serviciile medicale si cele de consultanta fiscala si manageriala pot fi printre domeniile castigatoare”, afirma Gabriel Mardarasevici.

Sursa: Adevarul
 
Finantare.ro a lansat Ghidul Business Angels. Descarca de aici Ghidul Business Angels

One thought on “Revin milionarii care finanteaza idei de afaceri”

 1. vasile bagiu spune:

  buna ziua,
  sunt interesat in a gasi un finantator pentru demararea unei afaceri pe care o gindesc de mult tip-infiintarea unui centru de producerea legumelor in solarii si a unei unitati de prelucrarea legumelor in conserve traditionale;
  posed locatia ideala necesara amplasarii proiectului,o fosta ferma de 3 ha teren,si am pregatirea profesionala necesara,sunt inginer agronom;
  daca ma puteti ajuta sa iau legatura cu un potential investitor va sunt recunoscator;
  cu stima, vasile bagiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.