Investitii europene pentru infrastructura agricola si silvica

Masura 125, PNDR, infrastructura agricola, silvica, investitii, proiecte, finantare

Pentru proiectele de utilitate publica care deservesc intreaga comunitate, finantarea nerambursabila va acoperi 100% din investitiile eligibile, insa nu se va putea depasi 1 milion de euro/ proiect.

Exceptie de la aceasta situatie o fac proiectele care prevad investitii in drumuri forestiere cat si lucrari de corectare a torentilor, suma care poate fi solicitata in acest caz ridicandu-se la maximul de 1,5 milioane de euro / proiect.

Pentru proiectele care prevad investitii de utilitate publica, dar care deservesc doar o parte din comunitate, finantarea nerambursabila acordata nu va putea depasi 750 de mii de euro/ proiect, reprezentand 75% din totalul cheltuielilor eligibile.

Masura 125 “Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”, este impartita in doua submasuri astfel: submasura 125 a, aferenta agriculturii si submasura 125 b, aferenta silviculturii.

Potentialii beneficiari ai submasurii “125 a” sunt: reprezentantii legali ai unitatilor administrativ – teritoriale detinatoare de terenuri agricole si/ sau de infrastructura de acces la exploatatiile agricole, Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) care detin terenuri agricole si/ sau de infrastructura de acces la exploatatiile agricole si organizatiile sau federatiile de utilitate publica ale proprietarilor sau detinatorilor de terenuri agricole.

In cazul “submasurii 125 b” beneficiarii eligibili sunt: proprietari sau detinatori privati de padure (cu drept de administrare), persoane fizice si juridice, asociatii de proprietari sau detinatori privati de padure, unitati administrativ – teritoriale detinatoare de padure, dar si Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) detinatoare de padure.

De asemenea, administratorul fondului forestier de stat – Regia Nationala a Padurilor – ROMSILVA, prin unitatile si filialele din structura sa, poate obtine finantare nerambursabila in cadrul acestei submasuri.

Investitiile pentru care se pot solicita fonduri nerambursabile in cadrul Masurii 125, conform Ghidului Solicitantului, sunt: dezvoltarea infrastructurii rutiere agricole, a sistemelor de irigatii, pentru desecare si drenaj si alte lucrari de imbunatatiri funciare.

De asemenea, se pot solicita fonduri si pentru lucrari de corectare a torentilor situati in fondul funciar agricol, infrastructura rutiera forestiera, infrastructura feroviara forestiera, instalatii de transport pe cablu (funiculare), cat si pentru lucrari de corectare a torentilor situati in padure.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.