UE a aprobat un program de microcredite pentru someri si micii intreprinzatori, de 100 milioane euro

microcredite, someri, mici intreprinzatori, FSE, dezvoltare, afacere

Un intreprinzator poate beneficia de cel mult 25.000 euro prin acest program.

Microcreditul este conceput special pentru intreprinderi cu mai putin de 10 persoane, precum si pentru someri sau persoanele inactive care vor sa se lanseze intr-o activitate independenta, dar nu au acces la servicii bancare traditionale. In plus, ei ar putea beneficia de dobanzi mai mici pentru inceperea de afaceri noi, prin intermediul Fondului Social European (FSE).

Antreprenorii implicati ar putea primi, de asemenea, indrumare, instruire, suport si asistenta personalizata pentru pregatirea planului lor de afaceri.

“Initiativa face parte din raspunsul UE la criza si vizeaza persoanele care nu pot beneficia in mod obisnuit de imprumuturi bancare, din cauza crizei ecoomice si a penuriei actuale de oferte de credit”, se arata in comunicatul CE.

Facilitatea ar urma sa fie operationala din iunie 2010.

Instrumentul european de microfinantare propus luni – ce poate sustine aproximativ 45.000 microcredite in urmatorii opt ani – ar putea antrena mobilizarea a pana la 500 milioane euro, prin cooperarea cu institutiile financiare internationale, precum Banca Europeana de Investitii (BEI).

Sursa: Banknews

One thought on “UE a aprobat un program de microcredite pentru someri si micii intreprinzatori, de 100 milioane euro”

  1. luca spune:

    Imi pare rau ,doar povesti.Pe toate saiturile vezi aceleasi povesti, aceleasi formulari dar,nimic concret. NOI SUNTEM ROMANI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.