GarantiBank Romania ar putea lua 10 milioane euro de la BERD pentru a finanta IMM-urile

GarantiBank, credit, BERD, acord, finantare, IMM, ambasador Turcia

“BERD are posibilitatea de a acorda credite pentru Romania prin intermediul Garanti Bank si Credit Europe Bank. De altfel, un acord de 10 milioane euro pentru sustinerea IMM-urilor intre GarantiBank si BERD ar putea fi semnat in urmatoarele 2-3 luni”, a declarat ambasadorul.

“Vom dezvalui toate detaliile despre acest acord dupa finalizarea sa”, a precizat presedintele GarantiBank, Murat Atay, care a adaugat ca GarantiBank Turcia si BERD au semnat un acord in valoare de 50 milioane euro.

Atay a mentionat ca si-a propus ca, in urmatorii doi ani, reteaua de unitati aproape sa se dubleze, prin deschiderea a 50 de noi unitati, de la 51 pe care le detine deja in Romania, precizand ca “este momentul potrivit pentru a investi, in conditiile in care costurile sunt mai mici”. Sase unitati noi ar putea fi deschise in interval de o luna.

De asemenea, BERD se afla in prezent in discutii cu cealalta banca cu capital turcesc din Romania, Credit Europe Bank, a precizat vicepresedintele Credit Europe Bank Romania, Onur Sekizyarali.

In Romania, BERD mai acorda finantare pentru IMM-uri prin intermediul Bancii Transilvania si BCR.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam, care este detinuta in totalitate de Garanti Turcia, cea mai mare banca privata din Turcia. In prezent, GarantiBank are o retea de 51 de agentii, dintre care 21 in Bucuresti, 100 ATM-uri si peste 5.000 terminale POS.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.