Sotii Prisecaru semneaza astazi un contract de 2 milioane de RON nerambursabili de la UE pentru firma TESS CONEX

Companiile mari cu peste 250 de angajati sau care au cifre de afaceri nete de peste 50 de milioane de euro pot sa depuna proiecte pentru a lua fonduri europene nerambursabile in cuantum de pana la 5 milioane de euro pentru crearea sau modernizarea unei unitati de productie (fabrica, sectie, instalatie) sau achizitia de instalatii si echipamente.

Autoritatea de management a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (AMPOS CCE), aflata in subordinea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, a lansat al doilea apel de proiecte pentru intreprinderi mari, bugetul alocat fiind de circa 110 mil.euro.

Companiile mari au posibilitatea ca in intervalul 9 martie – 31 mai 2010 sa depuna proiecte prin care pot sa solicite o finantare de la UE de maximum 20 mil. lei, dar nu mai mult de 5 mil. euro pentru achizitia de terenuri, de cladiri sau constructia sau modernizarea acestora, achizitia de mijloace de transport tehnologice, de instalatii si echipamente, aplicatii informatice legate de proiect, brevete, licente.

Durata de implementare a unui proiect nu trebuie sa depaseasca 36 de luni de zile de la data semnarii contractului de finantare.

Banii sunt disponibili prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), “Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv prin investitii tangibile si intangibile in intreprinderi mari”.

Practic, prin lansarea celui de-al doilea apel, finantarile europene alocate intreprinderilor mari pana in 2013 vor fi epuizate, in cazul in care nu vor mai exista noi alocari de pe alte axe. Bugetul total alocat pentru intreprinderi mari in perioada 2007-2013 este de circa 180 mil. euro.

In cadrul primului apel de proiecte lansat pentru intreprinderile mari in 2008, au fost anul trecut selectate 28 de companii pentru finantari europene in valoare de 235 mil. lei (58 mil. euro) pentru modernizarea fabricilor sau achizitionare de utilaje.

Dintre acestea, primele 13 intreprinderi mari vor semna astazi cu Ministerul Economiei contracte de finantare in valoare totala de 131,5 mil. lei (31,5 mil. euro).

Aceste companii sunt: Astalrom, Tess Conex, Vrancart, Elvila, Popeci Utilaj Greu, Matrite Dacia, Uzuc, Carpatcement, Somes, Menarom Pec, Napomar, RG Holz Company si Sirfit, cea mai mare finantare solicitata ridicandu-se la 4,4 mil. euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.