Fermierii suceveni sunt instruti cum sa acceseze subventiile agricole

fermieri, APIA, subventii agricole, fonduri europene, cereri, plata

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat ca in acest sens au fost constituite comisii formate din reprezentanti ai Prefecturii, Directiei Agricole si Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) care vor avea intalniri zonale, incepand de miercuri, 17 martie, cu fermierii si producatorii agricoli.

Popescu a spus ca la aceste intalniri oamenii vor fi informati despre programele cu fonduri europene ce pot fi accesate in domeniul agricol. Campania de depunere a cererilor pentru subventiile agricole a debutat pe 1 martie, termenul limita de depunere a cererilor fiind 17 mai, fara penalizari si 11 iunie cu penalizari de 1% pentru fiecare zi de intarziere.

Solicitantii trebuie sa fie inscrisi in Registrul fermierilor, administrat de APIA, sa depuna o cerere de solicitare a platilor la termen, sa exploateze un teren agricol cu o suprafata de cel putin un hectar, iar suprafata parcelei agricole sa fie de cel putin 0,3 hectare.

In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole si viticole, arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de 0,1 hectare. Beneficiarii platilor directe in cadrul schemei de plata unica pe suprafata pot fi persoanele fizice sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi sau concesionari.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.