Dezvoltarea Iasiului sprijinita prin programele MDRT

Iasi, proiecte, finantare nerambursabila, POR, parteneriat, infrastructura

1. Proiectul “Zona de agrement Ciric” se va derula pe parcursul a 29 de luni si isi propune sa valorifice potentialul turistic al Regiunii de Dezvoltare Nord-Est in vederea crearii de noi locuri de munca si sustinerii cresterii economice durabile si echilibrate a regiunii.

Astfel, va fi creata zona de agrement Ciric care va spori numarul de vizitatori pana la 241.686 pentru primii cinci ani operationali.

Ca urmare a crearii zonei de agrement Ciric, in cadrul structurilor de primire turistica la nivelul judetului Iasi se urmareste cresterea numarului de innoptari cu 55,14% pana in anul 2015, precum si cresterea duratei medii de sedere de la 2,11 zile la 2,5 zile, respectiv o crestere de 18,5 %.

Vor fi realizate amenajari exterioare, printre care: carosabile, alei pietonale, piste de biciclisti, imprejmuiri, retele exterioare, mobilier urban, platforme de colectare deseuri; plaje si piscine cu vestiare, dusuri, toalete, spatii administrative, de depozitare si de prim ajutor, turn observatie; locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport – minigolf, paintball, fotbal, tenis handbal, baschet, tenis de masa, debarcadere si pontoane, telescaun.

Valoarea totala a proiectului este de 11.058.878,45 euro, din care 4.187.236,16 euro finantare europeana nerambursabila.

2. Proiectul “Reabilitarea, modernizarea si dotarea scolilor speciale din judetul Iasi” va fi implementat timp de 21 de luni si isi propune imbunatatirea calitatii infrastructurii necesare accesului persoanelor cu dizabilitati din judetul Iasi la educatie, prin consolidarea, modernizarea, extinderea si dotarea a cinci institutii de invatamant.

Valoarea totala a proiectului este de 7.792.497,69 euro, din care 5.301.213,96 euro finantare europeana nerambursabila.

3. Protocolul privind initierea unui parteneriat pentru Bahlui incheiat intre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul Mediului si Padurilor si Consiliul Judetean Iasi presupune amenajarea albiei raului Bahlui, in municipiul Iasi.

Obiectivul acestui proiect de investitie il reprezinta dezvoltarea infrastructurii de agrement turistic in zona urbana a raului Bahlui prin: realizarea de alei pietenoale si/sau pentru biciclisti, banci si alte amenajari pentru agrement, iluminatul public al zonei, cu echipemente bazate pe energie din surse regenerabile, constructii transversale peste albia raului, cu scop comercial (magazine de suveniruri, cafenele, terase, restaurante etc.), fantani arteziene si alte elemente de atractie, stavilare mobile si amenajari pentru asigurarea navigabilitatii ambarcatiunilor usoare de agrement sau sportive in zona dintre Podul de Piatra si Podul Tudor Vladimirescu.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului este interesat de dezvoltarea infrastructurii de turism si agrement in zonele cu potential ridicat, Iasiul fiind unul dintre centrele regionale de interes national in acest sens.

Sursa: Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.