MCSI finanteaza 17 proiecte pe sanatate

MCSI, finantare, POS CCE, proiecte, e-sanatate, fonduri europene

Acestea au fost selectate dintr-un total de 37 de proiecte depuse in cadrul operatiunii 3.2.4 – “Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”.

Contractarea celor 17 proiecte va incepe dupa obtinerea acordului de finantare de la Autoritatea de Management.

Operatiunea 3.2.4 (e-sanatate) este parte a Domeniului Major de Interventie 2 – “Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”, Axa prioritara III – Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru sectoarele privat si public, din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

Proiectele au fost depuse de catre unitati sanitare publice cu personalitate juridica.

Dintre cele 37 de proiecte depuse, au fost aprobate initial de catre Comitetul de Selectie 13, fiind depuse ulterior noua contestatii. Patru contestatii au fost admise, una respinsa, iar restul au fost depuse mai tarziu decat prevedea termenul-limita.

Cele 17 proiecte castigatoare au o valoare totala de 65,2 milioane de lei. Finantarea nerambursabila aprobata este de 53,7 milioane de lei, dintre care 43,8 milioane de lei reprezinta suma admisa de catre UE (prin Fondul European de Dezvoltare Regionala), iar 9,9 milioane de lei este valoarea nerambursabila finantata de la bugetul de stat.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.