Proiect de promovare turistica a statiunii Sugas Bai

Sugas Bai, promovare, turism, POR, proiect, partie schi, statiune

Valoarea totala a proiectului, aprobat de Consiliul local, se cifreaza la peste 100.000 de lei, din care participarea municipiului Sfantu Gheorghe reprezinta 16.769 de lei, adica 2% din cheltuielile eligibile.

Potrivit viceprimarului Sztakics Eva, acesti bani vor fi folositi pentru activitati de marketing si promovare pe internet, participare la targuri si expozitii de turism, precum si pentru elaborarea unor harti si panouri turistice.

Statiunea Sugas Bai, care se aflata la nici 10 kilometri de Sfantu Gheorghe, are sanse reale de a se dezvolta, deoarece autoritatile locale au inclus-o intr-un amplu proiect de modernizare, reabilitare si extindere ce vizeaza introducerea apei potabile, a canalizarii, modernizarea bazei de tratament cu ape minerale calde si mofete, precum si construirea unui teren de minigolf si unul pentru sporturi extreme, ce va fi realizat incepand din acest an cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, dar si din fonduri europene.

Statiunea a fost inclusa si in proiectul “Drumul Apelor Minerale”, demarat anul trecut cu sprijinul Uniunii Europene, ce are ca scop reabilitarea a circa 400 de izvoare de apa minerala din 13 localitati din judetele Covasna si Harghita si introducerea lor in circuitul turistic.

La Sugas Bai exista o partie de schi cu grad de dificultate mediu si o lungime de 500 de metri, care a fost modernizata in urma cu aproape sapte ani printr-un proiect finantat din fonduri europene. Aceasta dispune de schi lift cu 30 de locuri, plase de protectie, sistem de iluminat pe jumatate din lungimea totala.

La finele anului trecut au fost achizitionate doua tunuri de zapada si tot atunci a inceput amenajarea unei noi partii de schi, pentru copii si incepatori.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.