Proiect de modernizare a Teatrului de Nord din Satu Mare, din fonduri europene

Satu Mare, teatru, modernizare, fonduri europene, POR, lucrari

Potrivit sefului Biroului pentru proiecte europene din cadrul Primariei Satu Mare, Andreea Koncz, proiectul “Reabilitarea patrimoniului istoric si cultural al municipiului Satu Mare-Teatrul de Nord” are o valoare totala de 12,8 milioane de lei, din care 10,7 milioane este suma nerambursabila solicitata prin Programul Operational Regional, Axa Prioritara 1, ‘Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor poli de crestere”.

Lucrarile vor consta in reabilitarea sarpantelor din lemn si a planseelor din lemn, inlocuirea invelitorilor, a termoizolatiei, refacerea hidroizolatiei orizontale la parter si subsol pentru stoparea igrasiei, compartimentari, consolidari ale fundatiei, respectiv construirea unei scene turnante pe fundatia existenta.

Mai sunt prevazute lucrari pentru refacerea finisajelor interioare si exterioare, precum si refacerea instalatiilor sanitare, termice si electrice. Lucrarile vor incepe cel mai devreme in 2012.

Cladirea Teatrului de Nord din Satu Mare se afla intr-o stare avansata de degradare, etajul al doilea nu mai poate fi folosit de public pentru ca risca sa se prabuseasca iar candelabrul vechi a fost demontat pentru a nu fi afectata structura de rezistenta. Cladirea este monument istoric in categoria B, de “importanta deosebita”.

Proiectul a fost executat intre anii 1885-1889, lucrarile au inceput in 28 mai 1889 iar inaugurarea a avut loc in 14 ianuarie 1892. Ultima reparatie a fost facuta facuta in 1960.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.