Peste 700 de proiecte finantate prin FEADR au fost finalizate

APDRP, FEADR, proiecte, investitii, PNDR, finantare, masuri

Proiectele de investitii finalizate au beneficiat de fonduri nerambursabile in valoare totala de peste 100 de milioane (100.053.402,32) de euro acordate prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR).

Dintre proiectele finalizate, cele mai multe au vizat investitii prin Masura 121 (“Modernizarea exploatatiilor agricole”) din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Astfel, prin aceasta Masura au fost finalizate 617 proiecte de investitii, valoarea fondurilor europene care au fost acordate fiind de 85,13 milioane de euro.

De asemenea, in cadrul Masurii 123 (“Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”), dar si a Schemelor de Ajutor de Stat XS 13/2008 si XS 28/2008 au fost finalizate 88 de proiecte de investitii, pentru care au fost acordate 13 milioane de euro.

In cadrul Masurii 312 (“Crearea si dezvoltare microintreprinderilor”), au fost finalizate 17 proiecte care au beneficiat de fonduri nerambursabile in valoare de peste 1,8 milioane de euro.

Efortul depus de angajatii APDRP pentru ca beneficiarii proiectelor finantate prin FEADR sa primeasca la timp sumele alocate este unul considerabil avand in vedere faptul ca anul trecut APDRP a implementat trei programe de finantare concomitent (Programul SAPARD, Sapard-ul romanesc si mai ales PNDR).

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.