Drum judetean din Hunedoara modernizat cu 22 milioane de euro

Hunedoara, drum, POR, fonduri europene, proiecte, finantare

Proiectul, depus in cadrul Programului Operational Regional si prezentat la sediul CJ Hunedoara, prevede refacerea infrastructurii si asfaltarea drumului intre localitatile Teliucu Inferior-Toplita-Lunca Cernii, pana la limita cu judetul Caras-Severin, construirea de poduri si podete, efectuarea de marcaje, plantari de arbori pe marginea suprafetei carosabile.

Legatura cu localitatea Teliucu Inferior este asigurata din municipiul Hunedoara printr-un alt drum judetean ce a fost deja modernizat. ‘Tinutul Padurenilor este o zona cu un potential turistic deosebit, ce trebuie pus in valoare. Construirea acestui drum va schimba radical viata oamenilor de acolo.

In plus, accesul din municipiul Hunedoara spre judetul Caras-Severin se va face mult mai usor, fara sa mai fie nevoie de un ocol in lungime de 60 de kilometri’, a declarat presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot.

Constructorul care se va ocupa de realizarea acestui drum va fi anuntat pe data de 5 aprilie. Atunci se va incheia evaluarea ofertelor depuse de cele 20 de firme care au luat parte la licitatia organizata de beneficiar.

Firma castigatoare a lucrarii va trebui sa lucreze intr-un ritm sustinut pentru ca termenul de finalizare a proiectului este de 39 de luni, iar zona prin care trece drumul este una muntoasa. CJ Hunedoara a reusit sa castige, pana acum, trei proiecte de reabilitare a unor drumuri judetene, valoarea totala a fondurilor europene atrase depasind 31 de milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.