Executivul a luat masuri pentru ocuparea posturilor din structurile guvernamentale care gestioneaza fonduri europene

posturi, structuri, gestionare, fonduri europene, ordonanta de urgenta

Avand in vedere ca ordonanta de urgenta 34/2009 stabileste ca doar 15% din posturile din posturile care se vacanteaza se pot ocupa prin concurs, la nivelul fiecarui ordonator principal de credite, Guvernul a luat cateva masuri in principal pentru intarirea structurilor care au ca obiect de activitate gestionarea asistentei financiare comunitare, pentru a evita blocajele care pot aparea in procesul de absorbtie a fondurilor europene.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a afirmat ca ocuparea posturilor vacante la nivel guvernamental se face cu aprobarea Executivului, dupa o centralizare a tuturor posturilor vacante de la toti ordonatorii principali de credite.

Centralizarea se face de catre Ministerul Finantelor Publice, pana la data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, cu incadrarea in procentul de 15% din posturile vacante.

“Dupa ce se va face o centralizare a acestor posturi vacante, se va face o redistribuire a acestor posturi, cu prioritate spre structurile care se ocupa de gestionarea fondurilor europene”, a explicat Ioana Muntean.

Ioana Muntean a declarat ca ocuparea posturilor vacante se poate face prin doua modalitati, folosindu-se doua tipuri de acte normative:

v Memorandum – pentru transmiterea de posturi vacante de la un ordonator principal de credite la altul, in structurile care au atributii in gestionarea fondurilor europene.

v Hotarare de Guvern – pentru redistribuirea de posturi vacante, si a fondurilor aferente acestor posturi, intre bugetele ordonatorilor principali de credite ai bugetului de stat.

“Scopul ordonantei de urgenta aprobate de Guvern este de a rezolva, in primul rand, una dintre prioritatile strategice ale Guvernului, si anume, absorbtia fondurilor europene”, a mai declarat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.