Uniunea Europeana despre fermierii galateni: sunt prea batrani pentru a mai infiinta ferme de semisubzistenta

ferme de semisubzistenta, proiecte, fermieri, program, Uniunea Europeana

Lansarea unei noi sesiuni pentru depunerea de proiecte pe programul privind fermele de semisubzistenta nu este de natura sa ii bucure prea tare pe fermierii galateni.

Si asta pentru ca o buna parte dintre ei nu mai indeplinesc criteriile pentru a putea accede la obtinerea de fonduri europene.

“Media de varsta a fermierilor din judet depaseste 62 de ani, deci au peste varsta ceruta de lege. Sunt multi care au depasit unitatile cerute de program si atunci nu au cum sa mai primeasca vreun ban”, ne-a declarat directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Galati, Violeta Nanu.

Asocierea fermierilor, permisa

Ceva sperante sunt pentru fermierii cu suprafete mici, care se pot uni cu alti agricultori pentru a incasa banii europeni.

La nivel national, se vor aloca 75 de milioane de euro, care vor ajunge la 10.000 de fermieri, insa autoritatile galatene spera ca macar 300-400 de persoane sa reuseasca indeplinirea criteriilor cerute de Uniunea Europeana.

“Banii vin in termen de 30 de zile de la finalizarea sesiunii de depunere a proiectelor”, ne-a precizat directorul adjunct al DADR Galati, Vasile Berlea.

La precedenta sesiune, doar 98 de fermieri galateni au primit avizul pentru a incasa 1.500 de euro anual in urmatorii cinci ani, 60 dintre acestia fiind crescatori de albine.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.