Municipalitatea botosaneana sprijina scolile pentru actiunile de ecologizare a mediului

Botosani, program, finantare,

Programul are ca scop implicarea comunitatilor in proiecte de finantare, amenajare si reabilitare de spatii verzi publice in parteneriat cu MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat. Proiectul derulat de Asociatia de Parinti “Elena Rares” din cadrul scolii cu acelasi nume urmareste reamenajarea zonei verzi din Parcul Tineretului.

Scopul acestui proiect este de a forma o atitudine ecologica fata de mediu prin implicarea directa a elevilor, cadrelor didactice, parintilor si a comunitatilor locale.

In urma parteneriatului incheiat cu Primaria Botosani, municipalitatea va coordona si monitoriza desfasurarea proiectului, va asigura elevilor si profesorilor plantele (flori, arbusti, arbori) care vor fi plantate in Parcul Tineretului si va sponsoriza cu carti si alte materiale necesare elevii care se remarca in cadrul acestor activitati.

Nu este primul acord de parteneriat incheiat de Primaria Botosani cu scolile interesate sa deruleze astfel de proiecte in municipiul Botosani. Chiar in Saptamana Mare un grup de copii de la Liceul Nicolae Iorga din Botosani s-a intalnit cu primarul Catalin Flutur cerandu-i sprijinul pentru implicarea intr-o serie de actiuni de ecologizare si de protectie a mediului.

Anul trecut, de asemenea municipalitatea a incheiat un acord de parteneriat cu elevii si profesorii de la Grupul scolar “Elie Radu” din Botosani pentru reamenajarea parcului din curtea scolii.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.