Primaria Tecuci identifica zonele posibil a fi incluse in Planul integrat de dezvoltare urbana

Tecuci, plan dezvoltare urbana, POR, infrastructura, PIDU

Prima si cea mai importanta axa a celei mai recente versiuni a Programului Operational Regional este reprezentata de sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – potentiali poli de crestere, in timp ce domeniul major de interventie al axei este reprezentat de Planurile integrate de dezvoltare urbana.

Prin Strategia de dezvoltare pentru perioada 2007-2013 se realizeaza o evaluare a gradului de dezvoltare a cartierelor, precum si identificarea zonelor posibil a fi incluse in Planul integrat de dezvoltare urbana a orasului.

Este necesara evaluarea nivelului infrastructurii, a dezvoltarii sociale si economice a fiecarui cartier din Tecuci, pentru a putea stabili prioritatile in zonele ce urmeaza sa fie incluse in Planul propus. Toate datele utilizate in acest tip de analiza au fost preluate de la serviciile si compartimentele Primariei.

Astfel, se stabileste numarului populatiei si a zonei acoperite de fiecare cartier de locuinte, respectiv Zona 1 – Blocuri- Zona industriala, cu un total al suprafetei de cartier de 11,5 ha, Zona 2 – Cartier CFR cu o suprafata de 55,5 ha si Zona 3 – Parc Dendrologic cu suprafata de cartier de 2,66 ha; sunt adaugate si zonele exterioare cartierelor, total, in municipiul Tecuci fiind vorba de o suprafata de 1638 ha.

Urmeaza identificarea infrastructurii edilitar urbane relevante din fiecare cartier, evitandu-se analiza detaliata a retelei de furnizare a apei si iluminatul public, tinta urmarita fiind calitatea drumurilor si a retelei de canalizare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.