Teleorman: Investitie de mediu cu bani europeni, nefinalizata in termen

Teleorman, finantare, program ISPA, investitii, fonduri europene

Presedintele comisiei de receptie a acestui obiectiv de investitie, vicepresedintele Consiliului Judetean Teleorman, Ilie Balan, a declarat ca sunt in derulare mai multe lucrari suplimentare la depozitul ecologic central de la Mavrodin, unde verificarile si testarile au evidentiat unele deficiente in functionarea instalatiilor si echipamentelor tehnologice.

Noul termen limita pentru finalizarea lucrarilor a devenit 31 iulie 2009, dar nici acesta nu a fost respectat de constructor. De altfel, printr-o hotarare a CJ Teleorman din luna februarie a acestui an, bazata pe reglementarile internationale in domeniu, consortiul germano-austriac care realizeaza investitia a fost penalizat cu circa 1,3 milioane de euro pentru intarzierile in materializarea proiectului demarat in 2006.

Intarzierile au provocat mari probleme administratiilor publice locale, in conditiile in care s-a decis inchiderea si ecologizarea depozitelor de deseuri din Teleorman, in marea lor majoritate neconforme, inainte ca sistemul integrat de management judetean sa devina operational.

Acesta reprezinta cel mai important obiectiv de investitie de dupa anul 1990 in Teleorman, valoarea totala a proiectului initiat de CJ inca din 2002 fiind de circa 21,5 milioane de euro, din care finantarea de la UE reprezinta 75 la suta.

Pentru acest sistem sunt deja achizitionate prin licitatii internationale 37 de vehicule de colectare si transport a deseurilor, masini de curatat strazile si alte utilaje specifice, la care se adauga aproximativ 26.000 de pubele.

In prezent sunt in derulare, prin Autoritatea de Management Ex-ISPA din Ministerul Finantelor, procedurile privind licitatiile pentru concesionarea colectarii si transportului deseurilor din judet si, respectiv, pentru operarea depozitului central de la Mavrodin.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.