La Suceava vor fi construite parcari subterane, prin POR

Suceava, parcari subterane, POR, fonduri europene, finantare, proiect

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat ca firma care realizeaza documentatia tehnica a constatat ca sunt necesare lucrari suplimentare de consolidare pentru protectia cladirilor din zona, implicand costuri suplimentare ce se ridica la aproximativ un milion de euro, cheltuieli neeligibile.

Lungu a spus ca in cursul lunii mai va semna primele doua contracte de finantare dintre cele cinci proiecte promovate in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Suceava. Astfel, urmeaza sa fie finantat proiectul de reabilitare a unui numar de 14 strazi si modernizare a Parcului sipote, precum si proiectul de crestere a sigurantei si prevenirea criminalitatii prin care vor fi instalate in oras echipamente de supraveghere.

Prin acelasi program va fi reabilitat iluminatul public pe artera principala a municipiului si prevenirea criminalitatii, dar va fi construit si un centru pentru sustinerea traditiilor bucovinene.

Un numar de 13 municipii, printre care si Suceava, desemnate de Guvern drept poli de dezvoltare urbana, vor fi finantate cu prioritate prin POR 2007 – 2013 si fonduri bugetare pentru dezvoltarea activitatilor economice si diminuarea numarului de tineri care pleaca sa lucreze in marile orase.

Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Suceava se prevede finantarea prin POR a cinci proiecte in valoare totala de 28,8 milioane de euro, din care 23,4 milioane de euro valoare eligibila, cel mai important, in valoare de 9 milioane de euro fiind cel care prevede reabilitarea zonei centrale a municipiului si crearea de parcari subterane.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.