Proiect de energie “verde” pentru 11 comune salajene

proiecte, energie verde, POSCCE, panouri solare, comune

“Intentionam sa depunem un proiect, in cadrul Programului Operational Sectorial, Axa 4.2 – Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea de energie “verde”, care vizeaza instalarea de panouri solare pentru 48 de institutii publice, in 43 de sate din cele 11 comune, dar si pentru folosirea unor centrale termice cu biomasa pentru incalzirea institutiilor publice”, a declarat, miercuri, Marina Ida Magdolna, presedinte al ADI “Valea Barcaului”.

Conform sursei citate, panourile solare ar urma sa asigure apa calda in institutii, iar centralele caldura in perioada sezonului rece, cu reducerea semnificativa a cheltuielilor cu energia electrica conventionala.

In plus, pentru producerea biomasei s-ar putea folosi resturi de lemn sau gunoi, ceea ce ar duce la un mediu mai curat. Presedintele ADI “Valea Barcaului” a adaugat ca se are in vedere, pentru un alt proiect viitor, achizitionarea unor panouri fotovoltaice cu energie solara pentru stalpii de iluminat public din cel 11 comune.

“Marele nostru vis sunt stalpii de iluminat public cu panouri fotovoltaice, ceea ce ne-ar aduce independenta fata de energia electrica conventionala si, de asemenea, reducerea cheltuielilor”, a subliniat Marina Ida Magdolna. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Valea Barcaului” include comunele Sag, Valcaul de Jos, Boghis, Nusfalau, Ip, Marca, Plopis, Halmasd, Camar, Carstelec si Maeriste, situate in zona geografica a Salajului cunoscuta drept Valea Barcaului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.