Piata Independentei va fi reabilitata pe bani europeni

Piata Independentei, reabilitare, fonduri europene, finantare

Dupa doua proiecte ambitioase, cel de reabilitare a strazii Grivita si a bulevardului Dorobantilor, autoritatile au decis ca a venit timpul ca spatiul de promenada din fata Primariei sa-si schimbe infatisarea.

Si cum acesta reprezinta pentru multi dintre trecatori un real pericol, angajatii Primariei s-au pus pe treaba si au intocmit un proiect pentru a face reparatiile pe bani europeni. Zis si facut, iar la ultima sedinta a Consiliului Local Municipal, consilierii au votat proiectul de reabilitare a pasajului pietonal din Piata Independentei.

Capcane pe platou

Vechile dale de beton s-au crapat, iar pe alocuri bucati de piatra s-au fisurat si chiar au disparut in spatiul de sub platou. Pentru ca brailenii sa nu ajunga la urgenta cu fracturi, autoritatile au inlocuit bucatile lipsa cu scanduri.

“A devenit periculos daca nu te uiti foarte bine pe unde treci. Sunt bucati de piatra rupte. Sper sa repare macar pe unde este mai rau. Chiar trebuia sa se refaca si partea aceasta, mai ales ca avem flori atat defrumoase plantate printre alei”, spune Lizica stefanescu, 82 de ani, in timp ce prietena ei o aproba.

Lucrarile finantate din bani europeni vor fi facute pe platforma dintre sediul administrativ si Calea Calarasilor, la care se adauga spatiul verde din Bulevardul Independentei, pe tronsonul Calea Calarasilor – Faleza.

“Proiectul isi propune lucrari de constructii – reabilitare, arhitectura peisagera, lucrari la instalatiile de apa – canal, lucrari la instalatiile electrice si racord”, se arata in proiectul votat de consilierii municipali.

Contributie locala de numai 2%

Valoarea totala a investitiei este de 4.983.911,27 lei, contributia municipalitatii fiind de 2%, respectiv 83.775,98 lei din totalul cheltuielilor eligibile. Proiectul este realizat pe Programul Operational Regional, domeniul de interventie Planuri integrate de dezvoltare urbana – Poli de dezvoltare urbana.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.