Contract de peste patru milioane de euro, semnat la Busteni

Busteni, turism, POR, proiect, statiune, contract, finantare, investitie

Proiectul denumit “Busteni, o statiune renascuta” are doua componente, una culturala si o alta turistica si este finantat prin Programul Operational Regional. Investitia care va fi facuta in statiunea de pe Valea Prahovei presupune reabilitarea patrimoniului cultural din Bucegi si modernizarea infrastructurii si cresterea calitatii serviciilor turistice de aici.

Potrivit proiectului, in cadrul componentei culturale a acestuia va fi reabilitata Casa de Cultura din Bucegi si va fi restaurat monumentul “Ultima Grenada”, durata de executie prevazuta pentru aceste lucrari fiind de 12 luni.

In ceea ce priveste componenta turistica a investitiei, aceasta presupune amenajarea unui amfiteatru in Busteni, a unei expozitii permanente a naturii in Parcul National Bucegi si gradina botanica, construirea unui centru de informare turistica, amenajarea unui loc de joaca pentru copii, a unor parcuri si a unui pavilion public pentru evenimente muzicale, reabilitarea parcului central al statiunii de pe Valea Prahovei, construirea unui centru polivalent pentru evenimente sportive, dar si amenajarea unei instalatii de iluminare a partiei de schi Kalinderu. Durata de executie a acestor lucrari va fi de 24 de luni.

Contractul de finantare a fost semnat de secretarul general al MDRT, George Nastasia, directorul ADR Sud-Muntenia, Mariana Visan, si primarul orasului Busteni, Emanoil Savin.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.