Eliminarea subventiilor duce la cresterea numarului datornicilor, sustine viceprimarul galatean Nicusor Ciumacenco

Nicusor Ciumacenco, subventii, eliminare, facturi, gratuitati

Ciumacenco a declarat ca prin eliminarea subventiilor la caldura, galatenii ar putea ajunge in situatia in care sa plateasca in plus la intretinere, in sezonul rece, 200 lei in fiecare luna pentru un apartament de doua camere.

“Pot spune ca in prezent pretul mediu de producere, transport si furnizare este de 278 lei pe gigacalorie, populatia platind in schimb doar 161 lei, diferenta fiind subventiile de la guvern si de la bugetul consiliului local, in cota parte fiecare. Daca s-ar renunta la acest sprijin fiecare va avea de suferit pentru ca pentru un apartament cu doua camere se vor plati la iarna cam 200 lei in plus in fiecare luna”, a spus Ciumacenco.

Acesta a mai afirmat ca o astfel de masura ar spori si mai mult sumele datorate de populatie societatilor furnizoare, cum ar fi Apa-Canal sau Apaterm.

“Datoriile cetatenilor vor fi foarte mari si cred ca se va ajunge la blocarea platilor catre furnizori, iar oamenii se vor trezi in strada”, a mai declarat viceprimarul.

Ciumacenco a mai spus ca in plan local vor avea de suferit si cei care beneficiaza de gratuitati in transportul public local, in cauza fiind peste 15.000 de galateni. “Nu vreau sa anticipez, dar sper sa nu se ajunga pana acolo sa se taie si subventiile pentru ca intr-un oras ca Galatiul, nu imi pot imagina ce se va intampla”, a mai declarat Ciumacenco.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.