Precedent pentru directorii demisi politic

Paul Kmen a revenit la sefia Agentiei de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) Iasi. Dupa ce a fost demis din functie si inlocuit cu Vasile Dumitriu, odata cu noile alegeri, Kmen a contestat in instanta inlocuirea sa. Avand castig de cauza la Curtea de Apel, si fost repus in functie din iunie 2009, dar a ocupat pozitia de director economic cu toate ca pe fisa postului scria “director coordonator”.

“Decizia data de Curtea de Apel de a ma repune in functie nu a fost aplicata in totalitate. APIA a formulat recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie dar am avut castig de cauza si acolo”, a declarat Kmen.

Pana la decizia instantei de la Bucuresti, Dumitriu a fost suspendat din post, in prezent fiind consilierul personal al lui Constatin Simirad – presedintele CJ Iasi.

Locul sau a fost ocupat interimar de catre Dan Holicov, director coordonator adjunct APIA Iasi, pana la numirea lui Kmen din nou la sefia institutiei. Pentru situatia creata Kmen a solicitat in instanta ca APIA sa-i achite 2.000 de lei, reprezentind cheltuieli de judecata, si 5.000 de lei – daune morale.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.